Elektrische fiets opvoeren

De elektrische fiets; voordelen en tips

Het cliché is waar; als u eenmaal een e-bike of elektrische fiets heeft aangeschaft, wilt u nooit meer iets anders. Moeiteloos legt u lange afstanden af zonder enige vorm van inspanning. De e-bike wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en is tevens een geweldige uitvinding voor mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte of een lichte lichamelijke beperking.

Wat is een elektrische fiets eigenlijk?

Eigenlijk is de elektrische fiets een hele gewone fiets, alleen heeft deze een hulpmotor en een oplaadbare accu. Veel mensen vragen zich af hoe nu een elektrische fiets opvoeren? Een elektrische fiets opvoeren is natuurlijk wettelijk verboden, maar zeker niet onmogelijk. Met een beetje technisch inzicht en het goede gereedschap komt u een heel eind.

Elektrische fiets opvoeren tips

Wanneer u handig bent en zelf een elektrische fiets opvoeren wilt, is het belangrijk dat u de shunt weerstanden van de e-bike aanpast. Deze aanpassing is ervoor om de stroom begrenzing van de controllers te wijzigen. De e-bike zal dan al een stuk sneller vooruit komen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor verhoging van de spanning. Dit kan door extra accu’s. Houd hierbij wel de spanning in de gaten van de condensatoren. Kortom, een elektrische fiets opvoeren is mogelijk alleen het rijden op een dergelijke fiets is strafbaar.